Results for keyword: девизни резерви

Top keyword related from Google/Bing/Yahoo of девизни резерви

девизни резерви

Load more

Top URL related to девизни резерви

1. Text link: Девизни резерви — Википедија

Domain: mk.wikipedia.org

Link: https://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B8_%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B8

Description: Девизни резерви (англиски: Foreign exchange reserves, Official reserves) ја сочинуваат странската актива која се наоѓа под контрола на монетарната власт и се наоѓа на располагање за финансирање на нерамнотежата во платниот биланс, како ...

2. Text link: Македонски - Oфицијални девизни резерви и девизна ликвидност

Domain: nbrm.mk

Link: http://nbrm.mk/oficijalni_devizni_rezervi_i_devizna_likvidnost.nspx

Description: На крајот на декември 2019 година, официјалните девизни резерви изнесуваат 3.262,6 милиони евра и во однос на претходниот месец бележат зголемување од 21,1 милион евра.

3. Text link: Девизни резерви на Македонија — Википедија

Domain: mk.wikipedia.org

Link: https://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B8_%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B8_%D0%BD%D0%B0_%D0%9C%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%98%D0%B0

Description: Вкупните девизни резерви биле поделени на три портфолија: ликвидносно, инвестиционо и злато, со цел да се зголеми ефикасноста и флексибилноста при управувањето.

4. Text link: Оптимално ниво на девизните резерви во Македонија

Domain: nbrm.mk

Link: http://nbrm.mk/ns-newsarticle-the-optimal-level-of-foreign-reserves-in-macedonia.nspx

Description: oфицијални девизни резерви и девизна ликвидност; Меѓународна инвестициска позиција; Директни инвестиции. Директни инвестиции - Движења; Директни инвестиции - Состојби; Портфолио ...

5. Text link: НБРМ: Девизните резерви во јули намалени за 126,6 милиони евра

Domain: time.mk

Link: https://time.mk/c/390a90ee6a/kineskite-devizni-rezervi-na-maksimum.html

Description: Банкарство.мк - Вкупните девизни резерви во земјава заклучно со 31 јули 2107 година имаа вредност од 2.273.300.000 евра, покажуваат пподатоците на Народната банка на Република Македонија. Еден месец претходно државните ...

6. Text link: Девизне резерве — Википедија, слободна енциклопедија

Domain: sr.wikipedia.org

Link: https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B5_%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B5

Description: Ниво девизних резерви је показатељ квалитета економске политике и инвестиционе климе, тако да је адекватан ниво девизних резерви важан и за одржање поверења међународне јавности.

7. Text link: Русија сега располага со девизни резерви и злато во ...

Domain: www.slobodenpecat.mk

Link: https://www.slobodenpecat.mk/rusija-sega-raspolaga-so-devizni-rezervi-i-zlato-vo-vrednost-od-5575-milijardi-dolari/

Description: Златните и девизни резерви на Русија достигнаа 557,5 милијарди долари во првите 10 дена на новата година, покажуваат најновите податоци на руската централна банка. Москва од крајот на 2019 година ги зголеми своите девизни ...

8. Text link: Девизни резерви: Србија има 20 тони и купува уште 10 тони ...

Domain: promotor.mk

Link: https://promotor.mk/devizni-rezervi-srbija-ima-20-toni-i-kupuva-ushte-10-toni-zlato/

Description: Србија ќе ги зголеми своите резерви на злато од постојните 20 тони на 30 тони до крајот на 2019 година, а потоа, во следната година и половина, до дури 50 тони, објави весникот „Вечерње новости“.

9. Text link: ДЕВИЗНИ РЕЗЕРВИ: Се троши Еврообврзницата!

Domain: www.faktor.mk

Link: https://www.faktor.mk/devizni-rezervi-se-troshi-evroobvrznicata--

Description: ДЕВИЗНИ РЕЗЕРВИ: Се троши Еврообврзницата! ... евра во првиот месец од годинава ги “набилда “ девизните резерви. Ланската 2017 година заврши со салдо на државни резерви од 2,33 милијарди евра ...

10. Text link: „Блумберг“: Русија загуби осум милијарди долари со ...

Domain: www.sitel.com.mk

Link: http://www.sitel.com.mk/blumberg-rusija-zagubi-osum-milijardi-dolari-so-dedolarizacija-na-svoite-devizni-rezervi

Description: Во првата година по одлуката на рускиот претседател Владимир Путин, Русија да се откаже од американскиот долар во своите девизни резерви, земjата загубила 7,7 милијарди долари, јави „Блумберг“.

Load more (10)