Results for keyword: demokratija definicija

Top keyword related from Google/Bing/Yahoo of demokratija definicija

definicijadefinicijadefinicija nm
definicija epadefinicija masedefinicija mode
definicija moladefinicija ratadefinicija rime
definicija siledefinicija atomadefinicija bajke
definicija cadredefinicija dobradefinicija hrane
definicija karma

Load more

Top URL related to demokratija definicija

1. Text link: Demokratija - Wikipedia

Domain: bs.wikipedia.org

Link: https://bs.wikipedia.org/wiki/Demokratija

Description: S vremenom se značenje "demokratije" promijenilo, a savremena definicija se jako mijenjala od 18. vijeka, otkad su se uvodili razni "demokratski" sistemi u mnogim državama. Moderna demokratija može se definirati kao sistem vlasti u kojem konačna politička moć ili suverenitet, pripada narodu bilo direktno ili putem izabranih predstavnika.

2. Text link: DEMOKRATIJA | SEMINARSKI RAD IZ SOCIOLOGIJE

Domain: www.seminarski-diplomski.co.rs

Link: https://www.seminarski-diplomski.co.rs/SOCIOLOGIJA/Demokratija.html

Description: Demokratija je oblik državnog i društvenog uređenja u kome vlast pripada većini naroda. Demokratija je državno i društveno uređenje u kome vlast proizilazi iz naroda i pripada narodu. Demokratija pripada redu velikih političkih pojmova koji se opiru sažetim i jednostavnim, definicijskim određenjima.

3. Text link: Demokracija - Wikipedia

Domain: sh.wikipedia.org

Link: https://sh.wikipedia.org/wiki/Demokracija

Description: S vremenom se značenje 'demokracije' promijenilo, a suvremena se definicija jako mijenjala od 18. stoljeća, otkad su se uvodili razni "demokratski" sustavi u mnogim državama. Prva savremena demokratija je bila ta Sjedinjenih Američkih Država uspostavljena 1789. godine na osnovi filozofije doba razuma.

4. Text link: Šta znači Demokratija - staznaci.com

Domain: staznaci.com

Link: http://staznaci.com/demokratija

Description: Saznajte šta znači reč DEMOKRATIJA, definicija i značenje reči DEMOKRATIJA: Vladavina većine..

5. Text link: demokratija - Vukajlija

Domain: vukajlija.com

Link: https://vukajlija.com/demokratija

Description: Demokratija. Nastala u staroj Grckoj, od reci dèmos i krateo (citaj vladavina naroda)je politicki oblik vladavine u kojoj je moc upravljanja proizilazi iz naroda . . . medjutim mi ne bi bili Srbi da nismo demokratiju preneli na visi nivo tj prilagodili je nama.

6. Text link: Demokratija — Vikipedija, slobodna enciklopedija

Domain: sr.m.wikipedia.org

Link: https://sr.m.wikipedia.org/sr-el/%D0%94%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%98%D0%B0

Description: Demokratija je politička orijentacija koja favorizuje vladu naroda, odnosno izabranih predstavnika naroda. Demokratija je politički sistem baziran na mogućnosti da narod (građani) može da bira svoje predstavnike. ... Značenje i definicija u praksi Uredi.

7. Text link: Demokracija – Wikipedija

Domain: hr.m.wikipedia.org

Link: https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Demokracija

Description: Ova definicija obično ima neke ograde. Odluke koje se donose putem izbora ne donose svi građani nego samo oni koji žele sudjelovati glasovanjem. U mnogim zemljama svijeta potrebno se prijaviti i unjeti u popis birača, a glasovanje ili ne glasovanje ne donosi nikakvu osobnu korist niti kaznu.

8. Text link: Šta je demokratija | Saznaj Lako

Domain: saznajlako.com

Link: https://saznajlako.com/2012/08/02/sta-je-demokratija/

Description: Definicija za značenje reči demokratija. Termin demokratija potice iz grckog jezika. U sebi sadrzi dve reci: narod I drzati. Recju demokratija se oznacava vladu u kojoj je vrhovna vlast u rukama naroda. U nekim oblicima, demokratija moze da se ostvaruje neposredno od strane naroda, ali u velikim drustvima to jeste od strane naroda, ali preko ...

9. Text link: Demokratija | Studenti.rs

Domain: studenti.rs

Link: https://studenti.rs/skripte/pravo/demokratija-2/

Description: Pojam demokratija obuhvata neke bitne elemente koji su opšti i trajni, kao što su: narod, sloboda, vlast, država, društvo, uređenje; kao i dodatne elemente koji su promenljivi i zavise od vremena u kome se javlja i definiše aktuelan tip demokratije. Ona nije ista u svakom vremenu i prostoru i na tim elementima se utvrđuje njena definicija.

10. Text link: Demokrātija — Vikipēdija

Domain: lv.wikipedia.org

Link: https://lv.wikipedia.org/wiki/Demokr%C4%81tija

Description: Demokrātija (grieķu: δημοκρατία, demokratía; δῆμος, dẽmos — ‘tauta’, κράτος, krátos — ‘vara’) ir valsts pārvaldes forma, kurā varu īsteno tauta (tiešā demokrātija) vai tās ievēlēti pārstāvji (pārstāvnieciskā demokrātija).Pārstāvnieciskā demokrātija bieži vien ir saistīta ar republiku. ...

Load more (10)